Nyhet

Klimataktivist stormade scenen under Idol-finalen

"Först trodde jag att det var en scenarbetare som råkat gå fel. Sen såg jag skylten."

I fredags gick årets Idol-final av stapeln i Tele2 Arena i Stockholm. Den sedan tidigare segertippade Nike Sellmar utsågs till vinnare och hennes medtävlande Albin Tingwall fick se sig besegrad.

Finalisterna framförde tre låtar var, en publikfavorit som de framfört tidigare under tävlingen, en ny låt, samt vinnarlåten Anything You Say skriven av bland andra Ola Svensson och Viktor Crone.

– Det är någonting speciellt att få uppleva det här och verkligen känna ”Fan, folk är här för att kolla på mig”, sade Nike Sellmar efter att ha tolkat Bob Dylans Make You Feel My Love, enligt DN.


Vinnaren erhåller ett skivkontrakt värt en miljon kronor och får också framträda på festivalen Lollapalooza i Stockholm.

Klimataktivist tog sig upp på scenen

Idolfinalen gästades också av Charlie Puth, Miss Li, Rosa Linn och Benjamin Ingrosso. Under mellanakten fick Miss Lis framträdande stor uppmärksamhet, efter att en klimataktivist tog sig upp på scenen med en gul skylt med texten ”Återställ våtmarker.”


Vakter ingrep och brottade ner personen ifråga, samtidigt som Miss Li fortsatte sjunga sin senaste singel Hälsa Gud.

– En person tog sig upp på scenen och det hanterades snabbt av personal på plats, säger Malin Knave, exekutiv producent för Idol, till Aftonbladet.

Miss Li har i efterhand kommenterat händelsen i ett inlägg på Instagram, där hon bland annat skriver:


”Ja! Jag är orolig för klimatet! Och ja! Jag kan förstå andra människors oro för miljö och klimatförändringar. Nej! Jag kände inte till organisationen ”Återställ våtmarkerna” innan aktionen igår. (Jag ska definitivt läsa på mer om våtmarker under min julledighet). Och nej! Jag har aldrig uttalat mitt stöd för aktioner där man limmar fast sig på vägar, hindrar utryckningsfordon eller liknande. Och nej! Varken jag eller Tv4 visste att denna aktion skulle ske. Först trodde jag att det var en scenarbetare som råkat gå fel. Sen såg jag skylten. Men jag hann aldrig bli varken störd eller arg.”


Se klipp från händelsen här:

LÄS OCKSÅ: P3 GULD KOMMER TILLBAKA 2023

ANNONCE