Nyhet

Lewis Capaldi toppar brittiska listan för mest streamade låt

"Tack. Det är en stor bedrift som jag nu kommer att axla för resten av mitt liv eller tills Ed Sheeran släpper sitt nästa album."

Den skotska artisten Lewis Capaldi puttar ner Ed Sheeran från tronen och kröns till den nya ”kungen av streaming” av UK Singles Chart, enligt NME.

Låten Someone You Loved tar med sina 562 miljoner streams över förstaplatsen efter Sheerans Shape Of You.

I en intervju med Official Charts, som sammanställer den brittiska singellistan, säger Lewis Capaldi bland annat:


– Tack. Det är en stor bedrift som jag nu kommer att axla för resten av mitt liv eller tills … Ed Sheeran släpper sitt nästa album. Jag är streamingkungen, i Storbritannien, med den här specifika låten. Jag känner mig stor, massiv, jag känner hur jag expanderar allteftersom faktumet att jag krönts till kungen av musik sjunker in, säger han och fortsätter:

– Och alltså, lyssna. The Beatles, DrakeMetallica, The Eagles, Michael Jackson … Inget illa menat, jag behövde ta denna bara. Backa och låt farsan styra skutan nu, okej?

På frågan om Capaldi har ett meddelande till Ed Sheeran, svarar han:


–  Ed är som en bror för mig. Han har varit en mentor, hållit armen om mig och sagt ”oroa dig inte allt kommer att bli bra.” Han gav oss äran att supporta honom under de sista konserterna på Divide-turnén, han har bara varit schysst, artig och vacker, en god vän i en bransch i ständig förändring. Så till Ed säger jag: ÄT MIN SKIT. Det är så det blir. Snälla killar kommer sist, you snooze you lose snubben, så häng med.

Se hela intervjun med Lewis Capaldi här:

Den brittiska singellistan firar 70 år i år, och för att fira presenterar de listan med de 200 mest streamade låtarna i Storbritannien någonsin. Se hela listan här.


LÄS OCKSÅ: ÅTTA SVENSKA GRAMMY-NOMINERINGAR

ANNONCE