Nyhet

Åtta svenska Grammy-nomineringar

Veteranerna i ABBA har chans att kamma hem hela fyra Grammys. Även det svenska metalbandet Ghost, saxofonisten Magnus Lindgren och R&B-artisten Snoh Aalegra är nominerade.

Fjolårets mest oväntade comeback har inte gått obemärkt förbi i musikvärlden. När Grammynomineringarna avslöjades gick inte mindre än fyra av dem till ABBA, som bland annat har chans att vinna en Grammy för årets album. Utöver det är de även nominerade i kategorierna bästa popgrupp och bästa popalbum samt årets inspelning.

Det svenska metalbandet Ghost knep även en nominering för bästa metalprestation för låten Call Me Little Sunshine.

Dessutom har också saxofonisten, klarinettisten och flöjtisten Magnus Lindgren en chans att vinna i två olika kategorier. Dels tillsammans med John Beasley och SWR Big Band i kategorin bästa album för en storbandsjazzensamble för låten Bird Lives, men även för bästa arrangemang i en instrumental produktion för Scrapple From The Apple.

Den svenska R&B-artisten Snoh Aalegra får även i år en nominering i kategorin bästa R&B-framträdande för låten Do 4 Love.

Utöver de svenska nomineringarna kan Beyoncé numera officiellt titulera sig Grammydrottning, med sina nio nomineringar är hon den artist som har flest nomineringar i musikhistorien.

Rapparen Kendrick Lamar är nominerad i åtta kategorier, samt britterna Adéle och Harry Styles med sina sju respektive sex nomineringar.

Grammygalan hålls i Los Angeles i USA den 6 februari nästa år.

LÄS OCKSÅ: "Musikhjälpen 2022 – här är årets programledare"

ANNONCE