Nyhet

Paul Wellers attack mot Robert Smith i The Cure: "Tjock jävla f***a"

Den gamle The Jam-ikonen höll inte igen när The Cure kom på tal.

Har en gammal musikbeef fått nytt liv? I en intervju med Record Collector Magazine kallade Paul Weller, från The Jam, The Cures Robert Smith för en "tjock jävla fitta". Detta efter att journalisten noterat att en låt från Noel Gallaghers kommande album liknar The Cures A Forest från 1989.

– Verkligen? Jag tål dem inte. Tjocka jävla fitta, med sitt läppstift och all den där skiten. Är inte han i min ålder? Han är ett jävla kukhuvud, jag gillar inte honom. Om jag skulle jobba med honom skulle jag klappa till honom, säger Weller i intervjun.

Det kan vara så att Paul Wellers ilska är sprungen ur ett utspel från Robert Smith 2004. Då hävdade The Cure-frontaren att The Jam oavsiktligt kom att bli en del av albumet Three Imaginary Boys (1979). Vid tidpunkten som nyss nämnda klassiska album spelades in ska The Cure-medlemmarna på nätterna ha smugit in i The Jams inspelningsstudio för att låna Paul Weller & co:s utrustning, rapporterar Louder Sound. 

Alternativt kan Paul Wellers raseri ha sin grund i att Robert Smith i en intervju 1985 menade att punk inte var en politisk rörelse. Folket var snarare trötta på att lyssna på Yes och Genesis och ville ha något annat att dansa till.

– Även folk som tror att de är socialt medvetna och lånar ut sina namn till saker, som Paul Weller, det gör inget gott, säger Smith i samma intervju och fortsätter:

– Man måste vara särskilt puckad för att tro på någon som Paul Weller. Man måste vara särskilt puckad för att tro på någon som mig.

LÄS OCKSÅ: Jocke Åhlunds diss mot Thom Yorke: "We call ourselves The Radioheads"

ANNONCE