Nyhet

The Moldy Peaches återförenas och åker på Europaturné

Bandet medverkar också i dokumentären Meet Me In The Bathroom.

Den amerikanska indiegruppen The Moldy Peaches meddelar att de åker på turné i Storbritannien och Europa under nästa år. Det blir bandets första spelningar i Europa på 20 år, men än så länge är endast tre spelningar inbokade, enligt Pitchfork.

Den 29:e maj spelar de på The Roundhouse i London, och den andra och nionde juni på festivalen Primavera Sound, i Barcelona och Madrid.

Bandets senaste turné ägde rum 2003, vilken efterföljdes av en paus när grundarna Adam Green och Kimya Dawson satsade på sina respektive solokarriärer.


”Vi är peppade på att vara tillbaka, äldre och mögligare. Låt oss se om vi fortfarande kan! En gång ett Moldy Peach, alltid ett Moldy Peach”, säger bandet i ett uttalande, enligt Pitchfork.

The Moldy Peaches medverkar också i dokumentären Meet Me In The Bathroom, som släpptes tidigare i år. Filmen baseras på Lizzy Goodmans bok med samma namn och handlar om New Yorks musikscen under det tidiga 2000-talet.

I samband med filmpremiären framträdde gruppen i Los Angeles för första gången på elva år, där de framförde låten Anyone Else But You. Se klipp från spelningen här:


LÄS OCKSÅ: BILLIE EILISH JOBBAR PÅ NYTT ALBUM

ANNONCE