Nyhet

Wilko Johnson är död

Singer-songwritern, gitarristen och skådespelaren fick diagnosen bukspottkörtelcancer för snart tio år sedan. Nu har han gått bort – 75 år gammal.

Wilko Johnson, singer-songwriter och gitarrist i Dr Feelgood, har gått bort 75 år gammal. Nyheten om Johnsons död bekräftades via ett inlägg på hans officiella sociala mediekonton, där man även meddelade att han dog i sitt hem under måndagen, enligt NME.

Hyllningen löd:

– Detta är tillkännagivandet som vi aldrig ville göra, och vi gör det med ett mycket tungt hjärta: Wilko Johnson har dött. Han dog hemma måndagen den 21 november. Tack för att ni respekterar familjens integritet i denna mycket sorgliga tid. RIP Wilko Johnson.


När det tragiska beskedet om cancer i bukspottskörteln kom i januari 2013 fick Wilko Johnson bara tio månader kvar att leva, och han avböjde cellgiftsbehandlingar för att orka med en avskedsturné.

I samband med avskedsturnén recenserade även GAFFA den liveinspelade Live At Koko – London och gav betydet fem av sex. Ett utdrag från recensionen går att läsa nedan:

"Under en rörande intervju tillgänglig i det generösa extramaterialet berättar han att han räds varken sin sjukdom eller sitt öde, utan har accepterat situationen. Och känner sig dessutom mer levande än någonsin. Det bekräftas på den förevigade konserten från Koko i London i mars ifjol.


Uppbackad av sin trogne basist Norman Watt-Roy och briljante trummis Dylan Howe levererar klenoden en kavalkad av allt från eget material till Dr. Feelgoods största låtar. Så som Wilko spärrar ögonen i den lyriska publiken, medan han stolt som en tupp vankar över scenen, går det nog upp ett ljus för fans av The Clash varifrån Joe Strummer hämtade sin scenpersona. Ett bländande avsked signerat en sann entertainer."

Under de senaste åren var även han känd för sin roll som bödeln Ilyn Payne i två säsonger av Game Of Thrones.

Wilko Johnson blev 75 år.


LÄS OCKSÅ: "Ett rörande tillika bländande avsked från rocklegendar"

ANNONCE