Nyhet

Depeche Mode till Sverige – släpper nytt album

Det ikoniska syntbandet avslöjade nyheter under en presskonferens i Berlin.

Under en presskonferens i Berlin idag meddelade Depeche Mode att de kommer att släppa ett nytt album, Memento Mori.

– Vi började arbeta med det här projektet tidigt i pandemin, och dess teman var direkt inspirerade av den tiden, säger frontmannen Dave Gahan om det kommande albumet.

Beskedet kommer bara månader efter att bandmedlemmen Andrew Fletcher gick bort.

– Efter Fletchs bortgång bestämde vi oss för att fortsätta eftersom vi är säkra på att detta är vad han skulle ha velat, och det har verkligen gett projektet en extra nivå av mening, säger Dave Gahan på presskonferensen.

I samband med releasen av bandets 15:e studioalbum beger sig duon ut på en turné, The Memento Mori Tour, med ett stopp i Sverige.

Dave Gahan och Martin Gore inleder med en mindre serie av nordamerikanska arenadatum med start 23 mars, innan Europa väntar för en stadionturné. I Nordamerika blir det besök på Madison Square Garden i New York, United Center i Chicago, Kia Forum i Los Angeles och Scotiabank Arena i Toronto. Bandet fortsätter sedan vidare till Europa med start 16 maj, inklusive stopp på Stade de France i Paris, Berlins Olympastadion, Milanos San Siro Stadium och Londons Twickenham Stadium. Till Sverige kommer Depeche Mode 23 maj, när de intar Friends Arena i Stockholm.

Memento Mori Tour blir Depeche Modes 19:e turné och deras första på över fem år. Bandets senaste, Global Spirit Tour (2017-2018), blev deras längsta hittills och en av årets mest inkomstbringande turnéer där bandet spelade för mer än tre miljoner fans på 130 konserter i Europa och Nordamerika.

Memento Mori är bandets 15:e studioalbum och uppföljaren till 2017 års Spirit, som nådde första plats i elva länder och placerades i topp fem i 20 andra. Memento Mori släpps över hela världen våren 2023 via Columbia Records.

Biljetter till den kommande Sverigespelningen släpps måndag den 10 oktober klockan 10:00 via LiveNation.se.

ANNONCE