Nyhet

Duk med teckningar från The Beatles återfunnen efter 55 år

Ägaren till en cateringfirma blev bestulen på duken, som nu hittat tillbaka och säljs på auktion.

1966 gjorde The Beatles sin sista officiella spelning (Rooftop-konserten undantagen) i Candlestick Park i San Francisco. Innan spelningen satt gruppen och åt middag i ett omklädningsrum, där de samtidigt passade på att kladda på en bordsduk, enligt Los Angeles Times.

På duken finns bland annat autografer från medlemmarna, ansikten målade av Joan Baez, som också satt med under middagen, och en sketch föreställande en hårig varelse på cykel.

Se bilder på duken i ett Instagram-inlägg från ABC News här:


Joe Vilardi, ägaren av cateringfirman som serverat bandet, bestämde sig senare under kvällen för att själv behålla duken. Efter ungefär en vecka bröt sig dock någon in och stal den, och den har sedan dess varit försvunnen. Fram tills i år.


Vilardis sonson Michael Vilardi blev nämligen kontaktad av en person vars bror fått duken som betalning för en skuld någon gång under 70-talet. Personen som kontaktade Vilardi uppges vara glad över att ge tillbaka duken till sin rättmätige ägare, skriver LA Times.

Auktionsfirman Bonhams auktionerar nu ut duken, som förväntas gå för närmre 300 000 kronor. På sin hemsida skriver de bland annat:

”Någon gång innan bandet gick upp på scen, satte sig The Beatles ner för att äta middag med Joan Baez med flera, där de klottrade och skrev på bordsduken mellan tuggorna. Under tiden upplevde bandet blandade känslor av lättnad och en vilja att fira. Kvällens betydelse undgick inte bandet och både Lennon och McCartney hade kameror med sig ut på scenen för att fånga ögonblicket.”


LÄS OCKSÅ: QUEEN SLÄPPER NY SINGEL – MED FREDDIE MERCURY PÅ SÅNG

ANNONCE