Nyhet

Queen släpper ny singel – med Freddie Mercury på sång

"En liten juvel från Freddie som vi hade glömt bort lite grann."

I somras meddelade Brian May och Roger Taylor att en nyupptäckt Queen-låt med sånginsats från Freddie Mercury möjligen skulle släppas. Nu är både dagen och låten här, Face It Alone blir den första låten med Mercury som släpps på över åtta år, enligt ett pressmeddelande.

I samband med Queens framträdande på årets Platinum Jubilee-konsert, en hyllning till den dåvarande regenten drottning Elizabeth II, avslöjade May låtens existens i en intervju med BBC Radio.

Han beskrev då låten som ”en liten juvel från Freddie som vi hade glömt bort lite grann, men där var den och den är fantastisk”, enligt pressmeddelandet.


Face It Alone spelades in under bandets 1988-sessioner, då 30 låtar skrevs varav många aldrig släpptes. De återupptäcktes när bandets produktions- och arkiverings-team gick tillbaka till sessionerna för att arbeta på nyutgåvan av The Miracle.

Där hittades bland annat sex opublicerade låtar och över en timme långt material med osläppta inspelningar. Bland materialet fanns också ljudspår med konversationer inifrån studion i London och Montreux, som ger en inblick i bandets kreativa process.

Lyssna på låten här:


LÄS OCKSÅ: ARETHA FRANKLIN ÖVERVAKADES AV FBI I FYRTIO ÅR

ANNONCE