Nyhet

Kanye West släpper dokumentär – visar porr för Adidas-chefer

Rapartistens partnerskap med klädmärket är "under utvärdering."

Artisten Ye (tidigare känd som Kanye West) har under den senaste tiden fått stor uppmärksamhet efter ett antal händelser.

Under modeveckan i Paris visade han upp den nya kollektionen för sitt klädmärke Yeezy. West själv, tillsammans med den konservative kommentatorn Candace Owens och modellerna på catwalken, bar en t-shirt med den före detta påven Johannes Paulus II på framsidan och texten ”White Lives Matter” på ryggen, vilket väckt starka reaktioner från flera håll.

I ett senare skede uttalade sig artisten antisemitiskt på Twitter, vilket bland annat ledde till kritik från Förintelsemuseet ”Holocaust Museum LA”, som bjöd in honom till ett besök.


I raden av uppmärksammade händelser, släppte Ye också en trettio minuter lång dokumentär på YouTube för två dagar sedan, betitlad Last Week, enligt NME.

I ett klipp från dokumentären träffar West chefer från klädmärket Adidas, som samarbetat med artisten sedan 2013, och visar upp en porrfilm på sin mobiltelefon.

– Han har samma röst, eller hur, säger Ye, samtidigt som han pekar på en av männen i rummet.


– Är det här en porrfilm?, frågar en annan, som sedan utbrister ”herregud.”

Efter att ha hållit mobiltelefonen framför ansiktet på en av männen, puttar denne till slut bort Yes arm.

– Jag kommer bara att jobba på Adidas om han är VD, säger Ye och riktar sig till en av männen.


Han fortsätter sedan med att förklara att samma man är deras värsta mardröm, och att de är fel ute i företaget och i deras partnerskap.

Se hela dokumentären nedan (händelsen äger rum 10:25 minuter in):

Enligt Wests kontrakt med klädföretaget har han full äganderätt och kreativ frihet över sitt märke Yeezy och dess produkter, skriver NME. Under det senaste året har artisten anklagat företaget för att själva tagit sig för stora friheter, med lanseringen av ”Yeezy Day”, som årligen släpper några av Yeezys mest populära sneakers, som exempel.


Enligt Hypebeast är partnerskapet mellan artisten och klädmärket nu ”under utvärdering.” Klädföretaget säger bland annat i ett uttalande:

”Vi förstår att alla framgångsrika partnerskap grundas på ömsesidig respekt och delade värderingar. Efter flera försök att lösa situationen privat har vi beslutat att utvärdera partnerskapet. Vi kommer att fortsätta jobba med den nuvarande produkten gemensamt under denna period.”

LÄS OCKSÅ: KANYE WESTS WHITE LIVES MATTER-UTSPEL VÄCKER REAKTIONER


ANNONCE