Nyhet

M.I.A. kritisk mot vaccin – jämför med domen mot Alex Jones

Rapartisten har också tidigare uttalat sig vaccinkritiskt.

Infowars-grundaren Alex Jones dömdes i veckan att betala 965 miljoner dollar, drygt tio miljarder kronor, i skadestånd till anhöriga till offren för skolskjutningen i Sandy Hook 2012. Han hävdade länge att skjutningen var iscensatt av regeringen som en del av en hemlig plan för att skärpa vapenlagarna, skriver SVT Nyheter.

I respons till domen har nu rapartisten M.I.A. uttalat sig på Twitter, där hon skriver:

”Om Alex Jones får betala för att ljuga borde inte alla kändisar som pushar på vaccinering också betala?”


I en uppföljande tweet delade hon en artikel om Jones rättegång ihop med en annan från kontot ”Reuters Fact Check”, som handlar om förhållandet mellan vaccin och covid-överföring, där hon skriver:


”Alex jones ljugande och Pfizers ljugande trendar båda två. En med straff, en utan. Om du inte har ett kritiskt tänkande, är det ungefär så här galet det borde bli innan ett kärnvapenkrig utplånar mänskligheten.”


Reaktionerna på artistens tweets är många och skådespelaren Elijah Wood är en av de som kommenterat hennes uttalande, skriver NME.

Han skriver kort och gott ”ummmm … va?”

Signaturen ”Bradifier” kommenterar M.I.A. med att skriva: ”Eller, så skulle du faktiskt kunna läsa artikeln istället för att reagera på en rubrik och sprida ännu mer skitsnack.”

M.I.A. har tidigare uttryckt sig kritiskt mot vaccin. I mars 2020 tweetade hon att hon hellre skulle dö än att ta vaccin mot covid, enligt NME.


LÄS OCKSÅ: KANYE WEST SLÄPPER DOKUMENTÄR – VISAR PORR FÖR ADIDAS-CHEFER

ANNONCE