Nyhet

Paul Stanley reagerar på Kanye Wests uttalande

Frontmannen i Kiss kritiserar både West och medias rapportering av honom.

Rubrikerna om Ye (tidigare känd som Kanye West) har den senaste tiden varit många. Från att ha burit tröjor med texten ”White Lives Matter” under modeveckan i Paris, till att ha uttalat sig antisemitiskt på Twitter och senare köpt hemsidan Parler, som av flera medier kallas för ett "alternativt Twitter", har reaktionerna på artistens utspel inte låtit vänta på sig.

Nu reagear också Kiss frontman Paul Stanley. I en nyligen genomförd intervju med tv-kanalen NewsNation pratade Ye med programledaren Chris Cuomo om sina uttalanden på sociala medier, enligt MetalSucks.

I intervjun säger han att han ”inte tror på” termen antisemitism, att det finns en ”judisk underground media maffia” och menade att en stor del av musikindustrin drivs av judar som vill kontrollera musiker, däribland han själv.

Stanley kommenterade intervjun på Twitter, där han skrev:

”Om du såg någon på gatan som var uppenbart rubbad, som pratade nonsens och spydde hatiska kommentarer SKULLE DU INTERVJUA DEM PÅ TV?? Det här är en farlig, självserverande version av click bait som legitimerar svammel från någon som är mentalt sjuk. Vi förtjänar alla bättre.”

I ett senare inlägg förtydligar han sitt uttalande:

”Låt mig vara tydlig. Jag förespråkar inte att ”tysta” åsikter. Alla har rätten att uttrycka sina åsikter men allt som händer eller sägs förtjänar inte samma rapportering. När man sänder eller skriver om någons åsikter måste man ta talarens trovärdighet i beaktning.”

Utöver kontroverserna på sociala medier, har Ye också blivit stämd av familjen till George Floyd, efter att han i en podcast påstått att Floyd inte dog på grund av polisvåld, utan av en överdos. Avsnittet har sedan dess tagits bort och familjen stämmer rapparen på 250 miljoner dollar, enligt SVT Nyheter.

LÄS OCKSÅ: KANYE WEST KÖPER ALTERNATIVA TWITTER
ANNONCE