Nyhet

Rex Orange County åtalas för sexuella övergrepp

Artisten själv förnekar anklagelserna.

Alexander O’Connor, mer känd under artistnamnet Rex Orange County, misstänks för sex fall av övergrepp, enligt The Sun.

I början av juni ska den 24-åriga musikern ha förgripit sig på en kvinna i en taxi och i sitt hem i Notting Hill. Under gårdagen infann han sig i rätten där han förnekade samtliga anklagelser, och släpptes sedan i väntan på rättegången som förväntas börja i januari 2023.

– Alex är chockad över anklagelserna som han förnekar och ser fram emot att rentvå sitt namn i rätten, säger en representant för artisten, enligt The Sun.


Representanten meddelar också att O’Connor inte kan kommentera händelsen ytterligare på grund av att det är ett pågående ärende.

Rex Orange County fick stort genomslag efter att ha samarbetat med Tyler, The Creator på dennes Grammy-nominerade album Flower Boy från 2017. Sedan dess har O’Connor släppt tre studioalbum och ett livealbum.

Tidigare i år meddelade O’Connor att han ställde in sin kommande turné i Australien, Nya Zeeland och Europa på grund av ”oförutsedda personliga omständigheter”. I ett inlägg på Instagram skrev han då:


”Det här är det sista jag vill göra. Jag älskar att turnera och jag ber så mycket om ursäkt om jag har gjort någon besviken. Jag ser fram emot att komma tillbaka så snart jag kan.”


LÄS OCKSÅ: KANYE WESTS WHITE LIVES MATTER-UTSPEL VÄCKER REAKTIONER

ANNONCE