Nyhet

Rihanna är tillbaka – samarbetar med svensk

Stjärnan släpper ny låt i samband med Black Panther: Wakanda Forever.

Rihanna släpper ny musik efter sex år. Efter releasen av Anti (2016) har hon tillsammans med LVMH lanserat Fenty Beauty, sminkprodukter, och Savage X Fenty, ett underklädesmärke. Sedan Anti har hon även kollaborerat på låtar med Partynextdoor och Drake, men rena Rihanna-låtar har vi fått vara utan, fram till nu.

I samarbete med Marvel är Rihanna nu tillbaka med singeln Lift Me Up, som är skriven av henne själv tillsammans med bland andras svenska Oscarsvinnaren Ludwig Göransson. Göransson har även skrivit soundtracket till den första Black Panther-filmen, samt The Mandalorian, bland andra. Låten är en hyllning till Chadwick Boseman, skådespelaren bakom karaktären Black Panther,  som gick bort 2020.

– Efter att ha pratat med Ryan och hört hans regi för filmen och låten ville jag skriva något som skildrar en varm omfamning från alla människor som jag har förlorat i mitt liv. Jag försökte föreställa mig hur det skulle kännas om jag kunde sjunga för dem nu och uttrycka hur mycket jag saknar dem, säger Tema, en av låtskrivarna, i ett pressmeddelande.

Tema själv sjunger No Woman, No Cry som en del av filmens soundtrack. Han fortsätter: 

– Rihanna har varit en inspiration för mig så att höra henne förmedla den här låten är en stor ära.

Soundtracket till första filmen gästades av inga mindre än The Weekend, SZA och Anderson .Paak.

Låten kommer ut imorgon, 28 oktober.ANNONCE