Nyhet

Sångare avled på scen – hyllas av Wyclef Jean

"Han var en av de mest inflytelserika och inspirerande unga artisterna i sin generation."

Den haitiska sångaren Michael Benjamin, mer känd under artistnamnet Mikaben, avled i lördags efter att ha kollapsat på scenen under en konsert i Paris, enligt Aftonbladet.

Artisten gästade det haitiska bandet Carimi, på Accor Arena som tar in 20 000 personer. Enligt Miami Herald ska Benjamin ha förlorat medvetandet när han var på väg ner från scenen i samband med konsertens slut.

– Han var så lycklig. Han kunde inte vänta på att få äntra scenen med Carimi. Det var ett av hans livs största prestationer. Det är ett band han idoliserade. Jag är mållös. Jag är trasig, säger Benjamins vän och kollega Roberto Martino till tidningen.


Även den Grammy-vinnande artisten Wyclef Jean beklagar artistens bortgång i en kommentar till Miami Herald:

– Han var en av de mest inflytelserika och inspirerande unga artisterna i sin generation.

Michael Benjamin började skriva musik vid 15 års ålder och var också son till den berömda haitiska sångaren Lionel Benjamin. Efter att ha inlett en solokarriär startade Benjamin gruppen Krezi Mizik tillsammans med sin kusin 2005, innan han återupptog sin solokarriär 2009, skriver Miami Herald.


Efter jordbävningen i Haiti 2010 skrev han låten Ayti Se (Haiti är, reds. anm.), som han framförde för USA:s före detta president Bill Clinton under en åminnelsedag tillägnad katastrofen. Lyssna på låten här:

Michael Benjamin blev 41 år gammal.

LÄS OCKSÅ: UKRAINSK MUSIKER OCH DIRIGENT MÖRDAD – VÄGRADE SPELA FÖR RYSKA SOLDATER


ANNONCE