Nyhet

Svenskar nominerade i MTV European Music Awards

De svenska artisterna tävlar mot en dansk och två norska nominerade.

Både Swedish House Mafia och albumaktuella Tove Lo har möjlighet att kamma hem pris i kategorin ”Best Nordic Act” under MTV:s European Music Awards, som går av stapeln den 13 november.

I tävlingen om det prestigefyllda priset ställs de svenska artisterna mot dj:n Kygo och popmakaren Sigrid från norskt håll, och mot sångaren och låtskrivaren som representerar Danmark, enligt norska TV2.

Bland övriga kategorier finns artister som Taylor Swift, Adele, Coldplay, Beyoncé och Lady Gaga nominerade. Fans har möjlighet att rösta på sin favorit fram till den nionde november på MTV EMA:s hemsida.


Tove Lo är i dagsläget aktuell med sitt senaste album Dirt Femme, och i en färsk intervju med GAFFAs Johanna Eriksson berättar hon om sitt förhållande till musiken:

– Jag tror egentligen att hela plattan handlar om mig, mitt liv och framför allt min relation till min feminina sida. För jag känner att det har spelat en stor roll i hur jag sett på mig själv och hur jag tog mig fram i början av min karriär. Det var en total mans club då, musikbranschen. Så för att få respekt i de rummen och för att bli lyssnad på behövde jag bete mig mer maskulint. Då började jag se mina feminina sidor mer som svagheter istället för styrkor, och det var nog inget jag insåg förrän jag började se tillbaka och hittat fram till mig själv bättre. Det är inte så att skivan kommer fram till några svar på dessa känslor, det är snarare tankar som dykt upp hos mig och som jag vill vädra.

Lyssna på hela albumet här:


LÄS OCKSÅ: VIVA SOUNDS SLÄPPER YTTERLIGARE 9 ARTISTER

ANNONCE