Nyhet

Swedish House Mafia ställer in konserter – fansen rasar

EDM-gruppen ställde in flera spelningar med kort varsel och möts av hård kritik på sociala medier.

Under onsdagen skulle Swedish House Mafia ha spelat i Schweiz, men bara timmar innan spelningen ställde bandet in, enligt Aftonbladet.

Anledningen uppges vara skadad utrustning. I ett inlägg på bandets Instagram-story, som sedan dess hunnit försvinna, skrev de bland annat:

”Igår kväll under utlastningen blev en del av utrustningen som är avgörande för vårt framträdande skadad. Lyckligtvis råkade ingen i vårt crew illa ut.


Sedan olyckan har vi undersökt alla lösningar och behöver tyvärr ställa in alla kommande konserter tills dess att utrustningen kan ersättas.

Vi är förkrossade över det här och vi kommer att sakna er, våra älskade fans. Vi hoppas att få se er väldigt snart igen.”

I inlägget framgår också att bandets planerade spelningar i Krakow, Prag, Köln och München ställs in, men att de blivit försäkrade om att turnén återupptas från och med den 29 oktober.


I trions senaste inlägg på Instagram, som visar en video där Zlatan Ibrahimović gästar gruppen på scen, rasar fansen över beslutet om de inställda konserterna. En användare skriver:

”Swedish Scam Mafia. För mycket grabbar”.

En annan skriver:


”Om delar av utrustningen verkligen är trasig, borde ni ha backup-utrustning för en sådan typ av turné. Ni kunde åtminstone lägga till nya datum de kommande veckorna för de berörda städerna eller spela på vanliga konsoler, om ni verkligen ville spela. Men vi känner alla till den verkliga anledningen: biljettförsäljningen gick inte lika bra som väntat, så ni ställde in konserterna. Pengar över fans är en så dålig grej.”

En tredje användare kommenterar:

”Ni är fucking clowner! Kommer ni ersätta alla kostnader fans har betalat för att se er skina? Såklart inte, ni bryr er inte ett jävla skit om det. Jag kommer aldrig betala en enda krona för att se er spela.”


Kommentarerna fortsätter i samma anda och många anklagar gruppen för att ha ställt in på grund av dålig biljettförsäljning.


Tidigare i år ställde Swedish House Mafia in ett antal konserter i USA, på grund av just dålig biljettförsäljning. Detta trots att konsertarrangören Live Nation försökte locka publik med rabatterade priser och gratisbiljetter. Vid tidpunkten uppgav Billboard dock att biljetterna till gruppens pågående Europa-turné såg ut att sälja bättre.

LÄS OCKSÅ: SVENSKAR NOMINERADE I MTV EUROPEAN MUSIC AWARDS

ANNONCE