Nyhet

The Cure släpper nya låtar och tar tillbaka gammal medlem

Under första turnéstoppet fick publiken flera överraskningar.

Tidigare i år avslöjade The Cures frontman Robert Smith att bandets nya album Songs Of A Lost World var i princip färdigt, med förväntat releasedatum i oktober lagom till turnéstart, enligt NME.

Än så länge får fans fortsatt vänta då albumet fortfarande inte släppts och inga fler detaljer avslöjats. Däremot inledde bandet sin turné i förra veckan och passade på att premiärspela två nya låtar och välkomna Perry Bamonte in i bandet igen, skriver NME.

Gitarristen och keyboardisten Bamonte, som tidigare varit medlem mellan 1990 – 2005, var med på scen under turnéns första stopp i Lettland, där bandet inledde med sin nya låt Alone. Se klipp från konserten nedan:


Efter hits som Pictures Of You och In Between Days presenterade bandet ännu en ny låt med titeln Endsong:

Under gårdagen presenterades även en tredje ny låt, And Nothing Is Forever, när bandet besökte Avicii Arena i Stockholm:

I en tidigare intervju med NME berättade Smith också att två album är i görningen, men att fans kan behöva vänta på nummer två, eftersom han inte känt lika mycket för vissa av låtarna och att de troligtvis kommer behöva spela in nya.


Smith förklarade dock att Songs Of A Lost World “kommer att vara värt väntan.”

– Jag tror att det är det bästa vi har gjort, men det är också lätt för mig att säga. Men jag gör inte en Oasis när jag säger att, ’It’s the best fookin’ album’ liksom. Många av låtarna är svåra att sjunga och det är därför det har tagit tid, sa han till NME då.

LÄS OCKSÅ: THE CURE ÅTERUTGER WISH – INNEHÅLLER TIDIGARE OSLÄPPT MATERIAL
ANNONCE