Nyhet

BÄST JUST NU: 70–80-talsbetonat, som Fleetwood Mac

First Aid Kit – Out Of My Head

Det har gått ett tag sedan systrarna Söderberg droppade aptitretaren Out Of My Head inför First Aid Kits kommande albumsläpp Palomino. Men ett släpp från dessa måste mer eller mindre alltid framhållas.

Det är sagt att albumet ska vara radarparets poppigaste hittills. Poppigt låter det i alla fall om den här låten, på det där 70–80-talsbetonade sättet, som typ Fleetwood Mac.

First Aid Kit om det kommande albumet:

”Det här är den första skivan vi har spelat in i Sverige sedan vi gjorde vårt debutalbum The Big Black & The Blue för 12 år sedan. Vi jobbade med producenten Daniel Bengtson i hans underbara studio Studio Rymden i Hjorthagen i Stockholm. Det är förmodligen vår mest poppiga skiva hittills. Vi hämtade inspiration från alla olika håll – gamla favoriter som Fleetwood Mac, Carole King, Tom Petty, T Rex, Elton John men också Angel Olsen, Whitney och Big Thief. Titeln är en referens till frihet, att lära sig att stå på egna ben. Att bli äldre och känna sig mer bekväm i sig själv. Drömmen om att rida iväg på en gyllene häst, en Palomino!"

Lyssna på ovanstående tips och andra Bäst Just Nu-stämplade låtar via den här spellistan:

ANNONCE