Nyhet

David Andersson är död

"Vi kommer att sakna honom mycket och fortsätta att bära det musikaliska arv som han var en del av."

Gitarristen och låtskrivaren David Andersson har gått bort, detta meddelar hans bandmedlemmar på sociala medier.

David Andersson är mest känd som medlem i metalbandet Soilwork men också i det progressiva hårdrocksbandet The Night Flight Orchestra. Han medverkade även i Mean Streak mellan 2010-2013.

Björn ”Speed” Strid, sångare i Soilwork, skriver i ett inlägg på Facebook:


”Godnatt kära Dr Andersson. Hoppas verkligen du får ro nu. Tillsammans skapade vi magi tills det där mörka hålet inte gick att fylla längre. Alkoholen och din psykiska sjukdom tog dig ifrån oss. Det gjorde så ont att bevittna det. Så glad att jag fick träffa dig en sista gång på sjukhuset och ha en sista classictimme och lyssna på några gamla hits från förr, innan du somnade in. Jag kysste din panna och sa att ”Vi ses på rivieran”, som min mormor brukade säga. - Min mormor som du bjöd in på självaste nyårsafton för säkert 10 år sedan, då du flamberade rödbetor i Gammeldansk. Ska göra mitt yttersta för att bära vidare vårt gemensamma musikaliska arv. Tack för allt du lärt mig och de oförglömliga resor vi gjort tillsammans. En taxiresa till Palm Springs. En trappuppgång i St Petersburg. En bro i New Jersey. Vi tonsatte allt det där och mycket, mycket mer. Tack.”

På Soilworks egna Facebooksida skriver bandet ”Daniel Andersson för alltid” följt av ett hjärta, tillsammans med en bild innehållande texten:


”Vi känner djup sorg idag, när vi meddelar nyheten om David Anderssons bortgång. Han var unik i sitt slag och en fantastisk man på så många sätt. Han var vår gitarrist i mer än tio år och hade stor betydelse för Soilwork’s musikaliska resa framåt. Tyvärr tog alkohol och psykisk sjukdom dig ifrån oss. Vi kommer att sakna honom mycket och fortsätta att bära det musikaliska arv som han var en del av. Våra djupaste kondoleanser går till hans familj. För alltid tacksamma för tiden vi spenderade med dig och alla sköna skratt. Tack Dr. Dave, vi ses på andra sidan.”

I inlägget som är underskrivet av medlemmarna Björn, Sven, Sylvain, Bastian, Rasmus och Simon, uppmanar de också alla att respektera familjens privatliv.


På The Night Flight Orchestras Instagram har bandet delat en bild av Andersson tillsammans med en avskedstext av liknande slag, med tilläggen ”det gör så ont”, ”hans musik kommer att leva vidare för alltid” och ett tack för alla oförglömliga tider ihop.


David Andersson blev 47 år gammal.

LÄS OCKSÅ: CAROLINA FALKHOLT SKAPAR MURALMÅLNING TILL MINNE AV ROBERT STRÄNGEN DAHLQVIST

ANNONCE