Nyhet

In Flames släpper nytt album

"Vi närmade oss låtskrivandet på samma sätt som vi alltid gjort, med melodi och aggression sida vid sida."

I slutet av förra veckan meddelade den melodiska dödsmetallens förgrundsfigurer In Flames att de släpper nytt album.

Foregone är namnet på bandets fjortonde studioalbum i ordningen, och en musikvideo till den nya låten Foregone Pt. 1 har redan släppts. Videon är gjord med hjälp av AI-genererade bilder och animationer, skapade av grafiska designern Oleg Rooz. Se den här:

”När vi gick in i Foregone-sessionerna ville vi göra en platta som var tungt gitarrdriven och hade en stark grund mellan bas och trummor. Vi närmade oss låtskrivandet på samma sätt som vi alltid gjort, med melodi och aggression sida vid sida. Det är DNA:t i vår musik. Gällande låttexter var det inte svårt att hämta inspiration, särskilt från konceptet tid”, säger frontmannen Anders Fridén i ett pressmeddelande, där han fortsätter:


”Mänskligheten som helhet tvingades till att sakta ner och ta en paus. Under den pausen tog många av oss tiden att utvärdera och prioritera om. Tiden är en konstant, men vad vi gör med den och hur vi uppfattar den varierar. Särskilt nu när man tittar på var världen ser ut att vara på väg, snabbare än någonsin.”

I nuläget är In Flames på USA-turné och kommer till Europa i början av november. De besöker Hovet i Stockholm den 16:e december och Scandinavium i Göteborg den 17:e december.

Det nya albumet Foregone släpps den tionde februari 2023.


LÄS OCKSÅ: VIT PÄLS TILLBAKA MED NY MUSIK

ANNONCE