Nyhet

Mariah Carey planerar att släppa grunge-platta

"Jag är på jakt efter albumversionen med min leadsång och kommer inte att ge upp förrän vi hittar den!”

Julens drottning Mariah Carey beskriver i sina memoarer från 2020 att hon under en period spelade in och släppte ett grunge-album under namnet Chick, enligt Consequence Of Sound.

På albumet som spelades in 1995, betitlat Someone’s Ugly Daughter, axlade Careys vän Clarissa Dane leadsången, med Carey på bakgrundssång. Ytterligare en version med Carey på leadsång spelades dock in under samma period, och under 2020 skrev stjärnan på Twitter att hon var fast besluten att hitta den.

”Nu när du har lyssnat på Clarrisas fantastiska leadsång, kan jag avslöja att jag är på jakt efter albumversionen med min leadsång och kommer inte att ge upp förrän vi hittar den!”, skrev hon då.

I förra veckan berättade Carey i Rolling Stones podcast Music Now att hon till slut grävt fram de borttappade inspelningarna och planerar att släppa dem med sin egen leadsång återställd.

I intervjun teasar hon också om ett projekt som involverar Chick och ”en annan artist”.

Ett releasedatum för albumet finns inte än, så exakt när vi kan vänta oss att få höra Mariah Careys grunge-platta är fortfarande oklart. Under tiden kan man lyssna på hela podcast-avsnittet här:

LÄS OCKSÅ: GRIMES DELAR INFO OM NYTT ALBUM OCH EVENTUELLA ALVÖRON
ANNONCE