Nyhet

Nicki Minaj stämmer bloggare – blev kallad för "cokehead"

Rapstjärnan är inte nöjd.

Först ut var Guns N' Roses, sedan Nirvana-bebisen och efter det Ricky Martin. Den gemensamma nämnaren är att alla har, eller har haft, stora rättegångar på gång. Det går fort i branschen när folk inte är nöjda.

Denna gång gäller det den amerikanska rapparen Nicki Minaj, som nyligen kallats för ”cokehead.” På grund av det har hon stämt en bloggare och poddare under det fiktiva namnet "Nosey Heaux", enligt Pitchfork.

I en video har podcastern – som egentligen heter Marley Green – sagt att Nicki Minaj är ett "cokehead" som "trycker kokain upp i näsan". Som följd har Minaj stämt Green, eftersom Minaj anser att uttalandet är ärekränkande.


Enligt stämningsansökan, som Pitchfork tagit del av, har videon spridits på sociala medier. På kort tid fick den hela 2000 likes, 260 retweets och ett hav av hatiska kommentarer om Nicki Minajs son.

Minaj understryker att hon aldrig har använt kokain, och kräver därför ett belopp på 75 000 dollar i ersättning.

Rapparens senaste singel Super Freaky Girl toppade nyligen Billboard Hot 100. Senaste gången en kvinnlig rappare gjorde det var 1998, när Lauryn Hills Doo Wop (That Thing) toppade listan. Dessutom har Minaj nyligen erhållit MTV:s hederspris Video Vanguard Award, som går till artister som särskilt bidragit till musikvideogenren.


LÄS OCKSÅ: DRAKE SKICKADE KAKRECEPT TILL RECENSENT – VISADE SIG VARA FÖROLÄMPNING

ANNONCE