Nyhet

Drake skickade kakrecept till recensent – visade sig vara förolämpning

"Du kan inte dissa mig med mitt eget betygssystem, det är mitt system."

Musikrecensenten Anthony Fantano är mest känd för sin YouTube-kanal The Needle Drop, som i skrivande stund har omkring 2,6 miljoner prenumeranter.

Nyligen delade Fantano en video på en av sina andra kanaler, där han berättar att Drake skickat DM till honom på Instagram. Skärmdumpar visas upp, där Drake ska ha delat med sig av ett veganskt recept på kakor, enligt NME.

”Anthony! Det är Drizzy. Jag vet att vi inte alltid kommer överens om musik och att du inte är så stort fan av mina album (tack för de fina orden om Take Care och If You’re Reading This dock). Men det är vad det är. Kan alltid hoppas att du gillar nästa!”, inleder Drake enligt skärmdumparna i videon, innan han fortsätter med sitt tips på goda kakor.

Den som upplevde konversationen lite udda visade sig också vara rätt ute, Drake skickade i verkliga fallet aldrig något recept på kakor till Fantano. Däremot skickade han något annat, som han själv avslöjade på sin Instagram-story efter att Fantano lagt upp sin video.

I själva verket skrev Drake:

”Din existens är en svag etta. Och ettan är för att du lever. Och för att du på något sätt gifte dig med en svart tjej. Jag känner av en svag, till helt okej, etta om din existens.”

Meddelandena är en pastisch på Anthony Fantanos egna betygssystem, där han i sina recensioner använder begreppen ”light”, ”decent” och ”strong” (svag, helt okej, stark) för att ytterligare förstärka sina betyg. Ett album kan exempelvis få betyget ”en stark femma” eller ”en svag tvåa”.

I en senare video adresserar Fantano Drakes faktiska meddelanden och förklarar att han från början inte ville dela med sig av dem för att det skulle kännas fånigt, enligt NME. När Drake väl delade dem på egen hand, reagerade Fantano med att säga att de var ”syrliga, konstiga och pinsamma”.

– Du kan inte dissa mig med mitt eget betygssystem, det är mitt system, säger han i videon.

Drakes senaste album Honestly, Nevermind fick inte ens ett betyg av Fantano, som beskrev det som ”entonigt, dåligt producerat, med svag sång och dåligt skrivet”. Se hela recensionen här:

LÄS OCKSÅ: GHOST FICK SPOTIFY-SERVER ATT KRASCHA
ANNONCE