Nyhet

Ögir står i brand – går inte att rädda

"Det här är en kulturhistorisk byggnad som har varit i Köpingsbornas tjänst i över hundra år."

Tidigt i morse kom larmet om att kulturkrogen och konsertlokalen Ögir Mat & Musik i Köping stod i lågor. Elden spred sig fort och efter ungefär en timme var huset övertänt, enligt Vestmanlands Läns Tidning.

– Räddningstjänsten försöker att begränsa branden och förhindra spridning. Såvitt jag förstått det är tanken att man tänker låta hela byggnaden brinna ner, sade Magnus Jansson Klarin, presstalesperson RLC Mitt, vid 8-tiden till VLT.

Vid 09-tiden bekräftade räddningstjänsten att byggnaden var bortom räddning och att de låter den brinna ned. Strax efter tio meddelade polisen på sin hemsida att de upprättat en anmälan om mordbrand eftersom det ännu inte finns en naturlig orsak till branden. En presstalesperson meddelar dock att de inte har någon misstänkt, enligt VLT.


Köpingsbon Anders Larsson bor granne med byggnaden och berättar för P4 Västmanland att han tycker händelsen är tragisk:

– Det här är en kulturhistorisk byggnad som har varit i Köpingsbornas tjänst i över hundra år. Man finner inte ord över vad som har hänt.

Polisen har inga uppgifter om att någon varit kvar i byggnaden och det ska inte heller förekommit några personskador, skriver VLT.

LÄS OCKSÅ: SVENSKA KÖRLIVET I UPPROP – VILL BEVARA KÖRSÅNG I SKOLUNDERVISNINGEN


ANNONCE