Nyhet

Popmani lägger ner

"Tillsammans har vi skapat en jämställd musikbevakning som varit både bred och nytänkande, och som jag hoppas på kan inspirera andra."

Efter 11 års ideellt arbete lägger det digitala musikmagasinet Popmani ner sin verksamhet, enligt inlägg på sociala medier, där magasinet bland annat skriver:

”Under Popmanis 11 år har vi arbetat flitigt med att lyfta svenskt musikliv och visa på den bredd som våra svenska artister bär. Vi vill tacka alla er nystartade artister och band som exalterat berättat om deras första singel hos oss och er stora svenska akter som bjudit oss på berättelser om motgångar och drivkrafter.

Vi är stolta över att vår kvinnligt drivna musikredaktion har skapat en plattform där vi aktivt arbetat för att skapa en jämställd musikbevakning som varit både bred och nytänkande. Tack för att vi har fått chansen att utveckla vår vision av en modern musikbevakning och skapat en utvecklande plats som fungerat som en plantskola för unga kulturjournalister.”

I inlägget tackas också magasinets fotografer och skribenter för sin gärning och sitt engagemang genom åren. Ett tack riktas också till läsarna.

–  Jag började på Popmani som en pirrig och nykläckt konsertfotograf som aldrig stått i ett fotodike förut och sju år senare avslutar jag som chefredaktör. Det tycker jag summerar det allra finaste med Popmani. Att vi alltid har varit en plats för utveckling, en plantskola för både artister, journalister och fotografer där vi alla har tagit våra första stapplande steg. Tillsammans har vi skapat en jämställd musikbevakning som varit både bred och nytänkande, och som jag hoppas på kan inspirera andra. Vi behöver fler hungriga redaktioner med bredd för att kulturjournalistiken inte ska bli allt för fyrkantig eller dö ut och jag hoppas verkligen att någon tar den platsen, säger chefredaktör och ansvarig utgivare Elin Strömberg i ett pressmeddelande.

I ett mejl till GAFFA förklarar Strömberg vidare att Popmani som ideell förening under de senaste fem åren drivits av henne, till stor del på fritiden, och att tiden och ekonomin till slut inte räckt till.

På Instagram är reaktionerna många och bland andra artisterna Sibille Attar, Joel Alme, Junior Brielle och radioprofilen Tina Mehrafzoon tackar av Popmani med hjärtan och avskedshälsningar.

LÄS OCKSÅ: FYLKINGENS HYRESKONTRAKT SÄGS UPP
ANNONCE