Nyhet

Se första musikvideon från Joakim Bergs albumdebut

"Rubicon hade jag ett långt krig med."

I våras gav Kents frontman, Joakim Berg, för första gången ut musik under eget namn. Albumet Jag Fortsätter Glömma innehåller elva låtar och från och med idag, 9 september, finns skivan även tillgänglig som vinyl i butik. 

I samband med vinylsläppet kommer även en musikvideo till albumets sista låt, Rubicon

Rubicon hade jag ett långt krig med. När jag slutat bråka med låten och blivit sams igen, så bestämde jag mig för att den skulle vara sist på albumet, säger Joakim Berg i ett pressmeddelande och fortsätter: 

– Det är nästan enkom för att jag lyckades göra ett outro. Slutet på låten är tre refränger på raken men där ingen text är likadan, historien fortsätter i refrängen vilket är ett enormt lagbrott i den matematiska popvärlden och det älskar man ju. Efter det fortsätter refrängackorden fast i ett blåsarr på mellotron och så skrev jag en text på det, en ny melodi på det som en epilog.

I samband med albumsläppet i våras fick lyssnarna ta del av tre kortare videor tonsatta av Joakim Bergs musik och regisserade av Nim Kyoung Ran. Nu släpps en fullängdsvideo till låten Rubicon som tar avstamp i samma universum.

– Vanligtvis i en sån här process lyssnar man på låten tusen gånger på sin egen kammare – men eftersom det fortfarande var hemligt att Joakim skulle bli solo-artist när vi kom i kontakt, fick jag komma till hans studio för att lyssna på skivan från start till slut, säger Nim Kyoung Ran i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vad jag tog med mig hem var därför inte dom exakta textraderna eller klipp-takter. Det var känslan. Känslan av nostalgiskt trånande. Att vilja klänga sig fast vid ett bleknande minne. En längtan efter människor man minns och platser som inte längre finns. En fragmenterad dröm som redovisar ett livsöde.

Se videon här:

LÄS OCKSÅ: 134 artister i stort upprop inför valet
ANNONCE