Nyhet

Artister reagerar på Twitters nya uppdatering – förlorar verifikationssymbolen

"Att ha en blå bock betyder att det finns en större chans att du är en tönt och att du är desperat efter validering från kända personer", skriver Doja Cat.

Som utlovat har Elon Musk och Twitter nu börjat ta bort de blå verifikationssymbolerna från äldre konton.

Det var i torsdags som människor loggade in för att upptäcka att några av sajtens mest kända användare – som Justin Bieber, Beyoncé, Katy Perry och Lady Gaga – hade förlorat den eftertraktade symbolen som i flera år suttit bredvid offentliga personers profilnamn för att bekräfta deras identitet.

Från och med nu visar de blåa markeringarna att en användare prenumererar på Musks Twitter Blue-tjänst, som ger en blå bock till alla som betalar en månatlig avgift på cirka 80 svenska kronor.


"Det här kontot är verifierat eftersom de prenumererar på Twitter Blue och har verifierat sitt telefonnummer", står det på Taylor Swift, Rihanna, Britney Spears och Miley Cyrus konton, som alla behöll sina checkar.

Kritiken mot Musks nya system är dock att det kan bli enklare för människor att utge sig för offentliga personer genom att köpa en verifieringssymbol, något som bland andra Billie Eilishs äldre bror, Finneas Baird O'Connell, poängterade i en tweet.

Andra artister, som Nicki Minaj, verkar inte bry sig om den nya uppdateringen. När ett fan sa till rapparen att prenumerera på Twitter Blue så att folk inte skulle missta henne för ett internettroll, svarade hon helt enkelt med: "Det är jag", tillsammans med en bild av Mike Myers Austin Powers karaktär Dr. Evil.


Även Doja Cat skriver att hon har det bättre utan verifieringssymbolen: "Att ha en blå bock betyder att det finns en större chans att du är en tönt och att du är desperat efter validering från kända personer".

Se hur artister reagerar på förlusten av sina blå symboler nedan:LÄS OCKSÅ: Artisten svarar på Illuminati-teorierna: "Jag har verkligen hittat ett nytt utlopp för glädje"

ANNONCE