Nyhet

Bob Dylan gör ny cover på Grateful Dead – lyssna här

Publiken på Tokyo Garden Theater fick höra tolkningen för allra första gången.

Bob Dylan är i nuläget ute på vägarna med sin världsturné Rough And Rowdy Ways. Under gårdagen spelade han på Tokyo Garden Theater i Japan och överraskade publiken med en cover på Grateful Deads 70-talshit Truckin’.

Dylan skrev om låten i sin senaste bok The Philosophy Of Modern Song, där han noterade att den har ”en fantastisk första vers som inte dör ut” och att ”varje vers som följer skulle faktiskt kunna vara en förstavers”, enligt NME.

Senast i september 2022 spelade den 81-årige rocklegendaren i Stockholm och en rad andra nordeuropeiska städer, där en stor del av setlisten bestod av låtar från albumet Rough And Rowdy Ways.


Han har dock tidigare gjort covers på Grateful Dead-låtar, exempelvis Friend Of The Devil, Alabama Getaway och West L.A. Fadeaway, men Tokyo-publiken fick nöjet att höra tolkningen av Truckin’ för första gången. Lyssna på en inspelning av framförandet här:

Trots att Dylan redan besökt flera europeiska städer under den pågående turnén, meddelades nyligen att han återvänder redan i sommar, dock inte till Sverige. Portugal, Spanien och södra Frankrike är de länder som får besök av artisten som ger totalt 19 konserter under juni månad.

LÄS OCKSÅ: SKÅDESPELAREN SJUNGER SJÄLV I BOB DYLAN-BIOGRAFI


ANNONCE