Nyhet

Cleo öppnar upp om den svåra tiden: "Jag var jättesjuk"

Artisten berättar om de mörka perioderna i sitt liv som ligger bakom hennes debutalbum Missaoui.

Cleo, eller Nathalie Missaoui som hon egentligen heter, har länge varit ett namn på musikscenen men släppte sitt debutalbum först 2022. Hon har även kämpat med utmattning. Efter att ha blivit gravid hoppades artisten på att en paus skulle få henne att må bättre, men istället drabbades hon av förlossningsdepression. 

– Så det blev kaos. Jag var jättesjuk, alltså typ suicidal i nio månader, säger hon i Jills Veranda.

Uppvuxen i Umeå blev Cleo ett känt namn inom musik under det tidiga 2000-talet. Förlusten av sin pappa i en bilolycka präglade hennes uppväxt och genomsyrar även albumet Missaoui. Hon beskriver att det finns mycket sorg och mörker i musiken, men att hon har lyckats prata om det och sätta ton på det med något ljus och fint.


Debutalbumet fick högsta betyg av GAFFAs recensent Tilda Norrlin:

"I introt undrar Cleo hur hon ska kunna berätta något som tog ett helt liv att förstå. Efter 15 spår har hon lyckats – vi har fått lära känna Cleo på ett helt annat sätt nu. Under de mörkaste tiderna var Cleo tveksam på om hon någonsin skulle hitta tillbaka till musiken igen, vi tackar innerligt för att hon gjorde det. Missaoui är trots allt ”bara” en skiva, men känns som något mycket, mycket större än så."

LÄS OCKSÅ: Timbuktu och Cleo dragplåster på ny Malmöfestival 


ANNONCE