Nyhet

Grimes tar ställning i AI-debatten: "Coolt att smälta samman med en maskin"

Den kanadensiska art-popartisten gillar idén om att öppna reglerna för all konst och avskaffa upphovsrätten.

I AI-musikdebatten som pågår har nu musikern Grimes framfört sin åsikt, vilket kanske inte är förvånande med tanke på hennes teknikorienterade image de senaste åren. 

I en tweet den 23 april delade hon en skärmdump från en New York Times-artikel om låten Heart On My Sleeve – en kontroversiell låt med AI-genererade röster från Drake och The Weeknd som nyligen togs bort från digitala streamingplattformar efter klagomål från Universal Music Group.

Grimes skrev att hon skulle dela 50 procent av intäkterna från framgångsrika AI-genererade låtar som använder hennes röst, vilket är samma avtal som hon skulle erbjuda vid samarbeten med andra artister. Hon uppmanade att använda hennes röst utan påföljd och påpekade att hon inte har något skivbolag och inga juridiska förpliktelser.


I ett svar på sin egen tweet uttryckte Grimes att hon tycker att det är coolt att smälta samman med en maskin och att hon gillar idén om att öppna reglerna för all konst och avskaffa upphovsrätten.

Grimes har länge varit en fantast av science fiction och fantasy, vilket syns i namnen på hennes två barn med Elon Musk: X Æ A-Xii och Exa Dark Sideræl. Nyligen avslöjade hon att hon funderar på plastikkirurgi för att permanent få alvöron och vampyrtänder.

LÄS OCKSÅ: Liam Gallagher om AI-albumet AISIS: "Låter mega" 

ANNONCE