Nyhet

Halsey bryter med skivbolag efter kontrovers

“Efter åtta fantastiska år är beslutet att lämna Capitol bitterljuvt", skriver Halseys managers i ett uttalande.

Den amerikanska sångerskan Halsey har beslutat att bryta sitt kontrakt med skivbolaget Capitol Records, meddelar Billboard. Halseys managers, Anti-Pops Jason Aron och Anthony Li, bekräftade uppbrottet och kallade beslutet för bitterljuvt. De ser dock fram emot att utforska nya partnerskap och dela ny musik med fansen. 

Uppbrottet kommer ungefär ett år efter att Halsey offentligt kritiserade skivbolaget på sociala medier. Tvisten, som rörde låten So Good, verkade då ha lösts fredligt. Halsey anklagade Capitol Records för att inte vilja släppa låten utan en “viral” kampanj på TikTok. Efter att fansen kritiserade skivbolaget släpptes låten den 9 juni 2022.

Halsey har släppt fyra album, varav de tre första – Badlands, Hopeless Fountain Kingdom och Manic – har nått dubbel platina-status. Det senaste albumet, If I Can’t Have Love, I Want Power, producerades av Trent Reznor och Atticus Ross och mottogs väl av kritiker, men hade inte samma kommersiella framgång som de tidigare albumen.


Efter uppbrottet med Capitol Records har Halsey ännu inte nämnt några planer för framtiden eller några nya samarbeten på sina sociala medier.

LÄS OCKSÅ: Linkin Park om deras opublicerade låtkatalog: ”Har musik som aldrig sett dagens ljus”

ANNONCE