Nyhet

Linkin Park om deras opublicerade låtkatalog: ”Har musik som aldrig sett dagens ljus”

"Ibland gjorde vi 120 låtar men släppte bara en."

Linkin Park-medlemmarna Brad Delson och Mike Shinoda berättade nyligen i en intervju med NME om 20-årsjubileet av deras album Meteora, den tidigare opublicerade låten Lost och möjligheten att fler osläppta låtar kommer att dyka upp från deras arkiv.

Bandet släppte nu i april en utökad version av albumet från 2003, som inkluderar tidigare opublicerade demos, bakom kulisserna-material och liveframträdanden.

Enligt bandet skilde sig inspelningsprocessen för Meteora markant från dess föregångare Hybrid Theory. Shinoda berättar att studiotiden för albumet innan var svårare eftersom skivbolaget inte litade på bandet ännu, vilket ledde till en kaotisk och negativ upplevelse.


I och med Linkin Parks genombrott med debutalbumet Hybrid Theory, ville bandet undvika att bli helt och hållet förknippade med just det albumet. Därför började de utforska andra stilar, vilket ledde till friktion mellan dem och vissa fans som älskade det albumet.

– Vi ville göra något tidlöst med Meteora, som är riktigt djärvt för ett gäng 20-åringar att ens säga eller tänka, säger gitarristen Brad Delson till NME.

Sångaren, rapparen och producenten Shinoda berättar senare att han var orolig över att de uppenbara influenserna från Depeche Mode, Nine Inch Nails och 80-talets new wave-musik på Lost. Låten, som inte kom med på albumet för 20 år sedan, kapades eftersom den hade en för stor likhet med ett av albumets mest kända låtar Numb


Linkin Park fortsätter att ge fansen mer av deras musik efter att sångaren Chester Bennington gick chockartat bort 2017. Bandet gjorde samma sak 2020 då Hybrid Theory fyllde 20 år, och de kommer kanske fortsätta i samma spår framtiden. 

Lyssna på nyutgåvan av Meteora nedan: 


LÄS OCKSÅ: Bandet släpper ytterligare en singel inför 20-årsjubileumsutgåvan av Meteora

ANNONCE