Nyhet

Kanye West stäms för missförhållanden på sin privatskola

”Det här handlar inte om att försöka förtala en kändis. Det här är rätt sak att göra för dessa barn.”

I september förra året tog sig Kanye West, numera känd som Ye, an uppdraget att starta en skola. Nu stäms kristna Donda Academy i Kalifornien på grund av missförhållanden, enligt Billboard.

De som lämnat in stämningsansökan är den före detta läraren Cecilia Hailey och hennes dotter Chekarey Byers, som anklagar West för diskriminering, utebliven lön och felaktig uppsägning, bland annat.

– Jag är bara så less på att retoriken är att svarta kvinnor som är kompetenta ses som aggressiva, säger Hailey i ett uttalande, enligt Billboard.


I ansökan skriver hon vidare: ”Det här handlar inte om att försöka förtala en kändis. Det här är rätt sak att göra för dessa barn.”

I stämningsansökan framgår också att den enda maten som serverades till eleverna var sushi och att de inte tilläts ta med egen mat. Dessutom ska skolan, på begäran av West, ha förbjudit bland annat korsord, färggranna kläder, bestick, kläder från Nike och Adidas, smycken och stolar.

Hailey och Byers söker nu kompensation för bland annat utebliven lön och känslomässigt lidande.


I oktober ryktades det om att Donda Academy skulle stänga ner, men enligt Billboard antar skolan fortsatt elever till kommande terminer.

LÄS OCKSÅ: DRAKE SAMPLAR KIM KARDASHIAN PÅ NY SINGEL

ANNONCE