Nyhet

Lewis Capaldi om sin Tourettes-diagnos: ”Försöker lära mig att hantera det, om det inte går är jag körd”

"Jag hatar att dra saker till sin spets, men det finns en fullt verklig möjlighet att jag kommer behöva lägga ner musiken."

I september förra året avslöjade sångaren Lewis Capaldi att han lider av Tourettes syndrom.

Under en livesändning på Instagram sa han bland annat att hans axel rycker när han blir glad, nervös eller stressad, och att han ville tala ut om diagnosen för att folk inte ska tro att han tagit kokain, detta enligt NME.

I en nyligen genomförd intervju med The Times berättar Capaldi att musikskapandet och live-framträdanden gör symptomen värre.


– Det är bara musikskapandet som orsakar detta, i övrigt kan jag må bra flera månader i taget, så det är en konstig situation. Som det är nu är det fortfarande värt det, men om det kommer till en punkt där jag åsamkar mig själv obotlig skada, kommer jag att sluta. Jag hatar att dra saker till sin spets, men det finns en fullt verklig möjlighet att jag kommer behöva lägga ner musiken, säger han i intervjun och fortsätter:

– Jag försöker lära mig att hantera det. Om det inte går är jag körd. Det är lättare när jag spelar gitarr, men jag hatar att spela gitarr. Jag vet, jag är en vandrande motsägelse.

Enligt NME kommer Capaldi att prata mer ingående om sin diagnos i den kommande Netflix-dokumentären om artisten. Den skildrar Capaldis avgörande år då han kämpar med att balansera livet som en av världens största artister, och plockar fram ett intimt porträtt av hans unika karaktär, enligt ett pressmeddelande.


Dokumentären, med titeln How I'm Feeling Now, kommer att finnas tillgänglig på streamingtjänsten från och med den 5 april.

LÄS OCKSÅ: EFTER KRITISERAD SVERIGESPELNING - LEWIS CAPALDI SKJUTER UPP KOMMANDE KONSERTER

ANNONCE