Nyhet

Liseberg fyller 100 – Björn Olsson har skapat hyllningslåten

Liseberg firar i år 100 år, och som ett led i firandet ville nöjesparken ta fram en egen signaturlåt. Uppdraget gick till musikern och producenten Björn Olsson, känd som Håkan Hellströms låtskrivarpartner, som skapade låten Liseberg. Nu släpps den på Spotify.

Jubileumslåten Liseberg är en fyra minuter lång låt som innehåller Björn Olssons karakteristiska visslingar, bombastiska stråkar och fiskmåsar – en hyllning till glädje och alla slags minnen som skapas på nöjesparken.

Upphovsmannen själv beskriver sin insats:

– Jag är ju i grunden lite arbetsskygg och lat, men jag är evigt tacksam att jag blev övertalad, stort tack till Liseberg för det och för allt roligt man upplevt där under alla år, det är en ära!

Björn Olsson har en lång karriär bakom sig som låtskrivare och gitarrist i band som Union Carbide Productions och The Soundtrack of Our Lives. Idag är han kanske mer känd som Håkan Hellströms låtskrivarpartner. Björn Olsson har som producent och låtskrivare arbetat med artister som Mando Diao, Alf Robertson, The Embassy, Hästpojken och Lena Philipson.


LÄS OCKSÅ: Lämnar Håkan Hellströms band – efter 23 år


ANNONCE