Nyhet

LYSSNA: David Ritschard ger ut ny singel

I mars gjorde artisten ett framträdande i Carina Bergfeldts TV-program som gick rakt igenom rutan och berörde tusentals tittare. Låten som han då sjöng, 1800-talsvisan Vid Roines strand, ges nu ut på singel.

David Ritschard fortsätter att vara namnet på fleras läppar. Dels för hans medverkan i Jills Veranda och genomklappningen han råkade ut för där. Dels för insatsen i Carina Bergfeldts program i SVT och versionen av Vid Roines Strand som han då framförde.

En studioninspelning av nämnda 1800-talsvisa, vars text skrivits av den finlandssvenske mångsysslaren Zacharias Topelius, ges nu ut på singel.

– TV-versionen finns ju redan att ta del av så den här inspelningen skiljer sig åt lite, säger David i ett pressmeddelande. Jag och min producent tillika äldsta vän Gustav Erlandsson Holmqvist, för övrigt den bästa musiker jag spelat med, var överens om att nu göra något lite annorlunda. Det vi gjorde live i TV hade ändå inte gått att återskapa i en studio. Särskilt som jag vid förstnämnda tillfälle befann mig i en djup personlig kris Jag visste inte om jag över huvud taget skulle klara av att vara med hos Carina. Trots, eller tack vare, det tycker jag det blev hyfsat hyggligt.


Davids val av låt är en hyllning till hans farmor Ingrid, som gick bort i fjol och vars porträtt syns på singelomslaget.

– Det var hon som tidigt lärde mig skillingtryck och kampsånger, och det var hon som lärde mig Vid Roines Strand. Hon var en av mina bästa kompisar och något av en musikalisk mentor.

– För Ingrid var det ett sätt att överleva att sjunga och dela saker med andra. Att jag själv älskar att se människor lödas ihop är utan tvekan något jag ärvt från henne.


LÄS OCKSÅ: RECENSION: David Ritschard – Rockbotten: "Sveriges trasigaste cowboy"

ANNONCE