Nyhet

LYSSNA: Noel Gallagher’s High Flying Birds släpper ny musik

Artisten delar med sig av titelspåret från sitt nya album Council Skies – se på videon och lyssna på alla släppta låtar nedan.

Noel Gallagher släpper titelspåret från sitt nya album Council Skies. Singeln är den fjärde som tas från hans kommande album med High Flying Birds, efter Dead To The World, Easy Now och Pretty Boy. En video för låten, som visar bandet uppträda inuti Manchesters historiska konsertlokal New Century Hall, ges även ut.

Tidigare i år avslöjades att albumtiteln inspirerades av Sheffield-konstnären Pete McKee. "Det var då hela konceptet för albumet började ta form", berättar Gallagher i ett pressmeddelande enligt NME. "När jag är tillbaka i Manchester ser man stora delar av ens ungdom försvunna... Det är en skarp påminnelse om att man ska försöka ta in allt medan det fortfarande finns där."


Tidigare i veckan blev ett Oasis-album som skapats med hjälp av AI viralt. Skivan gjordes av det brittiska bandet Breezer, som föreställde sig hur det skulle låta om Oasis återförenades och släppte ett nytt album 2023. Det innehöll Breezers egna låtar – skrivna under 2021 – med sångarens röst ersatt av en AI-genererad version av Liam Gallaghers röst.

Albumet Council Skies släpps den 2 juni via Sour Mash. Lyssna på alla släppta singlar nedan: 


LÄS OCKSÅ: LYSSNA: Ny singel från Thomas Stenström

ANNONCE