Nyhet

Nick Cave deltar i kungakröning: "Viktigaste historiska händelsen"

Den australiensiske artisten planerar att delta i kröningen av Kung Charles III och drottning Camilla, trots att han inte identifierar sig som monarkist, rojalist eller republikan.

Musikern Nick Cave har bekräftat att han kommer att delta i kröningen av Kung Charles III och drottning Camilla. I ett nyhetsbrev från hans hemsida The Red Hand Files (där Cave uppmuntrar fans att ställa frågor till honom) förklarade artisten att han inte är monarkist, rojalist eller republikan, men att han ser fram emot att delta i vad han tror kommer att bli en av de viktigaste och märkligaste historiska händelserna i Storbritannien under hans livstid.

Cave beskrev att han är fascinerad av den udda och excentriska naturen hos den brittiska monarkin och att han känner en oförklarlig känslomässig koppling till kungafamiljen. Han påpekade även att han en gång träffade drottning Elizabeth II och att han förvånande nog fann sig själv gråta när han såg hennes begravning förra året.

– Jag är inte en monarkist, inte heller en rojalist, och inte heller en passionerad republikan för den delen; vad jag inte heller är, är så spektakulärt ointresserad av världen och hur den fungerar, så ideologiskt fångad, så förbannat gnatig, att vägra en inbjudan till vad som mycket troligt kommer att vara den viktigaste historiska händelsen i Storbritannien under vår tid. Inte bara den viktigaste, men också den märkligaste, den konstigaste, skriver Cave. 


Nick Cave föddes och växte upp i Australien, en av samväldets nationer, och har tillbringat många år av sitt liv i England. År 2017 blev han utnämnd till Officer av Australienorden.

Kröningen äger rum lördagen den 6 maj i Westminster Abbey och blir den första kröningen sedan Elizabeth II kröntes 1953.

LÄS OCKSÅ: Ed Sheeran om eventuell förlust i rätten: ”Om det händer är jag klar, då slutar jag”


ANNONCE