Nyhet

PG Roxette gör officiell låt till bordtennis-EM

Mellan den 10-17 september gör den europeiska bordtenniseliten upp om medaljerna i årets Europamästerskap i just bordtennis.

Det som står klart redan nu är att Per Gessle bidrar med mästerskapets officiella ledmotiv under artistnamnet PG Roxette, enligt ett pressmeddelande.

Låten The Craziest Thing, skriven av Gessle och Eddie Johnsson, släpptes först på PG Roxettes senaste album Pop-Up Dynamo 2022, men i samband med mästerskapet har en ny version av låten tagits fram.

Låten släpps digitalt och som vinylsingel den 18 augusti.


– Jag känner mig otroligt hedrad att än en gång få stå för den officiella pingislåten i EM- och VM-sammanhang. 2018 var det VM i glada Halmstad och då gällde Name You Beautiful, den här gången vid bordtennis-EM i Malmö heter mitt bidrag The Craziest Thing. Fylld av skruvad energi och lika effektiv och snabb som en diagonal forehandsmash, säger Per Gessle enligt pressmeddelandet.

Bordtennis-EM spelas i Malmö Arena 10 - 17 september 2023. Tävlingen inleds med gruppspel 10 - 12 september och därefter slutspel 14 - 17 september.

Arrangerar gör det Europeiska Bordtennisförbundet, Svenska Bordtennisförbundet och värdstaden Malmö stad.


LÄS OCKSÅ: LISEBERG FYLLER 100 ÅR - BJÖRN OLSSON HAR SKAPAT HYLLNINGSLÅTEN

ANNONCE