Nyhet

SPANING: Ny låtstöld från Håkan?

Mediepersonligheten Julia Frändfors tycker sig ha hittat likheter mellan Håkan Hellströms nya singel och en tio år gammal Mello-låt.

Att Håkan Hellström inspireras av sina favoritartister är inget nytt. Han har genom åren dels gjort covers på Thirteen av Big Star (13 av Håkan) och Both Sides Now av Joni Mitchell (Båda Sidor Nu av Håkan), och han har även anklagats för att ha stulit melodier och texter från andra låtar. 

Ett exempel på det är hans låt Dom Fyra Årstiderna som kan tolkas som en blandning av melodierna från The Clashs Bankrobber och Rudie Can’t Fail. Ett annat exempel är Den Fulaste Flickan I Världen som har en nästintill identisk refräng med Bob Dylans The Ugliest Girl In The World

Håkan Hellström släppte nyligen singeln Du inför hans nya album Poetiska Försök, och det kan mycket väl vara så att Håkan har varit i farten igen med sitt inspirationståg.


Mediepersonligheten Julia Frändfors presenterade nämligen sin spaning i podden Rullar Vi?, som hon har tillsammans med radioprogramledaren Fredrik Söderholm, att låten är kusligt lik Robin Stjernbergs låt You, som vann Melodifestivalen 2013. Vanligtvis brukar Håkan inspireras av amerikanska folkrocksånger från 60- och 70-talet, men nu verkar det som att han har bytt bana helt. 

Lyssna nedan och bedöm likheten själv.

LÄS OCKSÅ: Hatar du Håkan Hellström? Här är 5 låtar som kan få dig på andra tankar 

ANNONCE