Nyhet

Storbritannien håller officiella Eurovision-evenemang i flera städer

“De kommer att få uppleva glädjen av att titta på finalen omgiven av tusentals andra i deras lokala stad."

Förra månaden meddelades att Eurovision Song Contest 2023 kommer att visas på 500 biografer över hela landet. Biljetterna till finalen såldes slut på bara 36 minuter. Arrangörerna sade senare att efterfrågan var "superhög", men uppmuntrade otursamma fans att delta i de många "Eurovision-aktiviteterna och festerna runt Liverpool" under kvällen.

Nu har BBC bekräftat (enligt NME) vad för aktiviteter det kommer att röra sig om. Det är att flera städer i Storbritannien kommer att arrangera storskaliga officiella visningar av finalen för att säkerställa att så många människor som möjligt kan delta i festligheterna. Hittills har följande städer meddelats: Birmingham, Brighton, Cardiff, Darlington, Leeds, Manchester, Newcastle, Nottingham och Sheffield. Enligt arrangörerna kommer fler städer att läggas till de kommande veckorna.

– Vi är glada att utöka Eurovision till fler brittiska städer. Så många människor här är stora Eurovision-fans och för de som är nya i tävlingen kommer de att få uppleva glädjen av att titta på finalen omgiven av tusentals andra i deras lokala stad, säger Martin Green, BBC:s VD för Eurovision Song Contest.


Varje deltagande stad kommer att planera sitt eget evenemangsprogram, med mer information som ska avslöjas vid ett senare tillfälle. Dessutom kommer de att ha tillgång till vissa mobila aspekter av Liverpool kulturprogram, inklusive BBC Storyville Live-filmer.

Programledare kommer att vara den brittiska sångerskan Alesha Dixon, brittiska skådespelaren Hannah Waddingham och ukrainska sångerskan Julija Sanina. I finalen kommer även den irländske programledaren Graham Norton medverka som programledare.

Storbritannien anordnar årets Eurovision åt Ukraina efter Kalush Orchestras seger 2022.


LÄS OCKSÅ: Mello-stjärnor i hetluften – kopplingar till anklagat pyramidspelsföretag

ANNONCE