Nyhet

Theoz ställer in konsert på Furuvik efter hot och hat

"Det är väldigt ledsamt att motta den här informationen om att han inte vill spela och att det är på grund av att han fått hat och hot för sitt arbete med oss."

Under gårdagen släppte Furuvik sina första bokningar till årets konsertsommar. Nu meddelar dock parken att en av artisterna, Theoz, känd från bland annat Melodifestivalen, ställer in sin konsert efter att ha mottagit hot och hat.

– Det känns såklart jättetråkigt att behöva ställa in ett av mina turnéstopp i sommar men i detta fall kändes det rätt i hjärtat då jag inte vill uppröra mina fans eller att jag och min familj ska ta skada av kritiken mot Furuviksparken sen händelsen 2022. Jag hoppas folk har förståelse och respekt för mitt beslut och att vi ses i andra städer, säger artisten enligt ett pressmeddelande.

Det var i vintras som fyra schimpanser sköts ihjäl på Furuviksparken i Gävle efter att de rymt från sin inhägnad, vilket i efterhand mötts av stark kritik.


– Det är väldigt ledsamt att motta den här informationen om att han inte vill spela och att det är på grund av att han fått hat och hot för sitt arbete med oss. Vi vet om att många är arga och upprörda över händelsen men det rättfärdigar inte hot eller hat, säger Sandra Wilke, vd på Furuvik till DN.

Sedan tidigare har Furuvik gjort klart med Molly Hammar, Hov1, Tjuvjakt och Hooja.

Wilke säger till DN att parken har en nära dialog med artistmanagement och bolag, och att det inte skulle vara konstigt om fler artister ställer in, men att de hoppas på att få en fin konsertsommar som planerat.


LÄS OCKSÅ: SVENSKA POPSTJÄRNAN FÅR EGEN VÄRLD I ROBLOX

ANNONCE