Nyhet

Svenska popstjärnan får egen värld i Roblox

Theoz Vinterland är den första Roblox-världen med ett virtuellt framträdande helt på svenska.

Skivbolaget Warner Music Nordics har tillsammans med spelutvecklaren Go Maddox Interactive och musikmediebyrån Emperial utvecklat en unik upplevelse där den svenska popstjärnan Theoz får en egen avatar och värld på plattformen.

Upplevelsen som går under namnet Theoz Vinterland är den första Roblox-världen med ett virtuellt framträdande helt på svenska. I spelet kan användarna utforska vintervärlden på olika lekfulla sätt.

"Det här är en helt unik upplevelse och första gången man skapar en Robloxupplevelse baserad på en nordisk artist. Vi utforskar hela tiden nya vägar till hur vi ska kunna jobba med våra artister och låtar i metaverse och det här är ett perfekt exempel på hur man kan förena de två världarna. Hela upplevelsen öppnar upp massvis med spännande möjligheter för oss för att kunna lansera och marknadsföra framtidens musik på helt nya sätt", säger Robert Skowronski, A&R på Warner Music.


Theoz slog igenom som 12-åring i appen Musically (innan den bytte namn till TikTok) och är förutom artist också en influencer med nästan 2 miljoner följare på TikTok. Han är nu aktuell i Melodifestivalen med låten Mer Av Dig.

LÄS OCKSÅ: LISTA: De är klara för Melodifestivalen 2023

ANNONCE