Nyhet

VARNING: Här är den blodiga Madonna-videon som vi inte fick se

Tjugoårsjubileet för American Life markeras med en makaber musikvideo.

I april 2003 släppte Madonna sitt nionde studioalbum. Den fick titeln American Life och började säljas bara några veckor efter att USA inledde sin attack mot Irak som en del av president George W. Bushs så kallade "krig mot terrorismen".

Bland annat på grund av de dramatiska, stora politiska händelserna ansågs videon till titelspåret opassande våren 2003.

Som ett resultat valde Madonna och hennes skivbolag att undanhålla videon, som visar popstjärnan iklädd militärutrustning under en modevisning fylld med skadade soldater, blodiga och rädda människor och till synes autentiska filmer från krig i bakgrunden.


Nu får dock allmänheten se den våldsamma videon. På sin Facebook-sida delade Madonna en länk till videon häromdagen, med anledning av American Lifes tjugoårsjubileum. Du kan se den nedan – men den är inte för svaga hjärtan.

Redan 2003 ersattes den blodiga videon med en något mindre dramatisk version, där en uniformerad Madonna ses framföra låten framför växlande flaggor från hela världen.

"Jag har bestämt mig för att inte släppa min nya video", stod det då i ett officiellt uttalande från stjärnan, här citerat från New York Post. Här motiverade hon beslutet så här:


"Den filmades före kriget och jag tycker inte att det är lämpligt att släppa den under rådande omständigheter. På grund av den bräckliga världssituationen och av lyhördhet och respekt för de väpnade styrkorna som jag stöder och ber för, gör jag det inte vill riskera att förolämpa någon som kan missförstå meningen med videon."

LÄS OCKSÅ: LISTA: Madonnas tio bästa hitlåtar


ANNONCE