Nyhet

Växjö firade SM-guld med Skellefteås mållåt: “Ganska ovärdigt”

Växjö Lakers använde Skellefteå AIK:s kända mållåt My Hometown av det lokala bandet The Wannadies i firandet av sitt SM-guld.

Växjö Lakers firade sitt SM-guld i ishockey med att spela Skellefteå AIK:s mållåt, My Hometown av det lokala bandet The Wannadies, i Vida Arena. Låten, som vanligtvis spelas på Skellefteås hemmamatcher när de gör mål, användes när Växjös lagkapten Erik Josefsson åkte med pokalen in i klungan av lagkamrater innan han lyfte den.

Skellefteås lagkapten Oscar Möller kommenterade kort till Aftonbladet att "de får väl spela vad de vill", medan backen Jonathan Pudas inte ville kommentera händelsen.

Växjös PR- och kommunikationschef Carolina Toreson menade dock att låtvalet inte var ett hån mot Skellefteå, utan snarare en hyllning till en egen veteran. "Det är Robert Roséns låt också, därav låtvalet", förklarade hon. 


"Det är ganska ovärdigt. Det är ju lite gulligt om de måste värva en låt för att de inte har någon egen. Men om de gör det med flit är det ju ovärdigt", säger The Wannadies sångare Pär Wiksten till Aftonbladet.

Det kan vara värt att nämna att Pär Wiksten och flera bandmedlemmar i The Wannadies är trogna supportrar till Skellefteå AIK. Wiksten har gått på matcher sedan han var barn och växte upp i närheten av arenan.

Utöver My Hometown spelade Växjö även Rögles hymn Vårt RBK under sitt guldfirande i omklädningsrummet, där flera spelare sjöng med. Växjö Lakers vann SM-guldet efter en 3–0-seger på hemmais mot Skellefteå.


LÄS OCKSÅ: The Proclaimers portas från krönings-spellista 

ANNONCE