Nyhet

Pär Wiksten till Så Mycket Bättre – ”Hoppas att jag inte ställer till med nån flänn-orgie”

The Wannadies frontman Pär Wiksten är klar för Så Mycket Bättre. Inför hans medverkan har GAFFA fått byta några ord med mannen bakom hits som My Hometown och You And Me Song.

Är det första gången du blir tillfrågad att medverka?

– Japps. Jag har hört att jag varit i rullarna tidigare, men aldrig fått nån skarp förfrågan.

Har du följt programmet under åren?


– Jodå. Inte alla program, men nästan.

Vad var det som till slut fick dig att tacka ja?

– Det var väl läge, helt enkelt? Jag är ju ingen solo-artist och är inte den som gillar att stå längst fram i vanliga fall. Men det kanske var dags för en utmaning? Roll the dice, liksom?


Wiksten har utöver sin roll i The Wannadies en karriär som låtskrivare och producent. Han har jobbat med bland andra Love Antell och Amanda Jenssen, som båda deltagit i tidigare säsonger av programmet.

I årets säsong består den hittills klara uppställningen av Marit BergmanEagle-Eye CherryDogge DoggelitoLasse HolmJonathan JohanssonEllen KraussMapeiPeg ParnevikOmar Rudberg, Staffan Hellstrand och Sanne Salomonsen.

I ett drömscenario, vilken artist hade du helst sett tolka din musik, levande eller död?


– Oj, det finns ju så många. Bowie känns ju dock ganska självklar. Den störste hemma i det Wikstenska hemmet. Kate Bush, kanske? Ett väsen! Eller varför inte Nat King Cole?! Sammetsrösten.

Vad ser du mest - respektive minst - fram emot i din medverkan?

– Det blir askul att få hänga med de andra dårarna, och förhoppningsvis få höra en magisk tolkning av nån av våra, eller nån annans låtar! Gruvar mig förstås för att spela mina tolkningar. Och jag har blivit rätt så lättgråten med åren, så jag hoppas att jag inte ställer till med nån flänn-orgie … "Flänna" är att gråta i Västerbotten.


LÄS OCKSÅ: GAFFA AVSLÖJAR: JONATHAN JOHANSSON KLAR FÖR SÅ MYCKET BÄTTRE

ANNONCE