Nyhet

Andy Taylor får ny cancermedicin – ”Förlänger mitt liv med fem år”

Gitarristen säger i en ny intervju att han tack vare behandlingen har kunnat börja arbeta igen.

Tidigare i år meddelade den brittiska popgruppen Duran Duran att de jobbar på nytt material och att de skulle återförenas med sin före detta gitarrist Andy Taylor.

Gruppen valdes in i Rock & Roll Hall Of Fame 2022 och hade inför sitt framträdande planerat att återförenas med Taylor på scen. Gitarristen fick dock backa ur på grund av hälsoproblem relaterade till en cancerdiagnos som han fick för fyra år sedan, enligt NME.

Nu meddelar Taylor att han fått en ny sorts medicin för att behandla prostatacancern, och att den kommer förlänga hans liv med fem år.


Under sin medverkan på BBC Breakfast berättade gitarristen att han erbjudits en behandling med läkemedlet ”Lutetium-177”, radioaktivt lutetium:

– Det ser bara cancerceller. Det kan inte se friska celler. Det dödar fjärde stadiets cancerceller, så vad det faktiskt har gjort är att förlänga mitt liv med fem år.

Taylor sa också att den nya behandlingen gett honom ”en strimma hopp” som gjort det möjligt för honom att kunna börja arbeta igen.


Den åttonde september släpper Taylor sitt första soloalbum på 30 år, betitlat Man’s A Wolf To Man. Enligt Billboard väntas även Duran Duran att släppa ett nytt album i slutet av året.

Se klipp från en intervju med ITV News där Taylor pratar om sitt kommande album och sin diagnos här:

LÄS OCKSÅ: DURAN DURAN ÅTERFÖRENAS MED ANDY TAYLOR OCH SLÄPPER NYTT


ANNONCE