Nyhet

Duran Duran återförenas med Andy Taylor och släpper nytt

En planerad reunion med gitarristen fick skjutas fram på grund av hälsoproblem.

Den brittiska popgruppen Duran Duran jobbar på nytt material. Nu meddelar bandet att de dessutom återförenas med sin före detta gitarrist Andy Taylor, som kommer att vara en del av den kommande plattan.

Så sent som förra året valdes gruppen in i Rock & Roll Hall Of Fame och hade inför sitt framträdande planerat att återförenas med Taylor på scen, enligt NME.

Gitarristen fick dock backa ur på grund av hälsoproblem relaterade till en cancerdiagnos som han fick för fyra år sedan.


– Det var chockerande och väldigt sorgligt när han släppte bomben två dagar innan Hall Of Fame. Men vi jobbar på ett nytt album just nu som kommer att släppas i slutet av året och han är med och spelar gitarr. Det är många cover-låtar på plattan, låtar som betytt mycket för oss när vi var små. Så att få ha med honom på projektet känns toppen, säger basisten John Taylor i en intervju med The Mirror.

Andy Taylor spelade senast med bandet till och från mellan 1980 och 2001. Med start i april ger sig gruppen ut på en omfattande turné med datum i Storbritannien, USA och Kanada.

Se klipp från Duran Durans framträdande på Rock & Roll Hall Of Fame här:


LÄS OCKSÅ: NY DOKUMENTÄR OM DEVO ÄR PÅ GÅNG

ANNONCE