Nyhet

Efter Allsångs-kollapsen – David Ritschard ställer in konserter

"Tyvärr är läget lite mer blues än Duplantis för närvarande."

Under tisdagskvällen kollapsade countryartisten David Ritschard på Sollidenscenen under direktsändningen av Allsång På Skansen och fördes ut på en bår.

"Enligt farbror doktorn svimma jag återigen av blodtrycksfall och uttorkning, mina värden ser återigen oförskämt goda ut, men jag rekommenderas ändå tas ur bruk åtminstone en vecka eller två", kommenterar Ritschard via sin presskontakt Ebba Lindqvist till TT.

Debatt uppstod kring om SVT borde ha hindrat artisten från att framträda, men SVT:s VD Hanna Stjärne avfärdade kritiken och betonade att situationen hanterades professionellt.


"Mycket kan hända i direktsändning och det hanterades väldigt professionellt", sa hon.

Artisten tycks själv inte lasta SVT för händelsen.

"Jag är en 34-årig någorlunda vuxen man som bara vill klargöra en sak, det är inte ribban som är för hög, det är jag som varit för låg, men valde att göra allsången ändå och det tar jag fullt ansvar för", skriver han till TT.


Ritschard lade även ut ett inlägg på sin Instagram efter händelsen där han skrev att "ingen tidigare havererat 2ggr i pupliq service inom loppet av ett svenskt halvår" med en bild från den berömda målningen Karl XII:s likfärd av Gustaf Cederström, där den döde kungen ligger på en bår.


Artisten skulle ha uppträtt på Tønderfestivalen den 25 och 26 augusti och på Liseberg i Göteborg den 1 september tillsammans med Joel Alme. Han skulle även uppträda på Mosebacke den 1 och 2 september, men även dessa spelningar ställs in.

"Efter några dagars vila har beslut tagits att David Ritschard ställer in sina spelningar på Mosebacke i Stockholm 2 och 3 september, och även kommer pausa sitt turnerande året ut", skriver Ebba Lindqvist i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: David Ritschard kollapsade under Allsången


ANNONCE